vrijdag 28 december 2007

Onder de loep: Oefenduel.nl

De makers van de website die we vandaag onder de loep nemen hebben in de praktijk regelmatig ondervonden dat er veel tijd zit in de zoektocht naar een leuke aansprekende tegenstander voor een oefenwedstrijd voor voetbal.
Daarom besloten zij een website te maken waar amateurclubs in het hele land met een paar simpele handelingen een tegenstander voor een oefenwedstrijd kunnen vinden.

Op het eerste gezicht is het een saaie en simpele website, uiteindelijk niet erg storend, jekomt niet op oefenduel.nl om je te vermaken, maar meer et een relevant doel.

De domeinnaam lijkt enigszins ongelukkig gekozen, wellicht doordat op oefenwedstrijd.nl een soortgelijke dienst wordt aangeboden. Echter heeft deze website een zeer kleine database (16 wedstrijden in totaal) en bovendien zijn het allen volleybal wedstrijden. Oefenwedstrijdonline.nl doet het daarentegen een stuk beter, honkballers en softballers kunnen hier voor oefenwedstrijden terecht. De site heeft een goed gevulde database en een beter layout dan bijvoorbeeld oefenduel.nl.

Positief aan oefenduel.nl is dat het een gratis service is, door middel van een aantal Google advertenties willen de makers wellicht wat terugverdienen.

Overigens is oefenduel.nl ook via een Google Adwords advertentie te vinden.

Overal conclusie: een goed initiatief, wat wel echt bekend moet zijn bij het grote amateurvoetbal publiek wil het kans van slagen hebben. Wellicht dat in de toekomst de site qua look and feel een stuk aantrekkelijker kan worden.

Geen opmerkingen: